15 Nisan 2015 Çarşamba

hacı bayram-ı veli...

ABDÜLKERİM ERDOĞAN
HACI BAYRAM-I VELİ / ARAŞTIRMA / ANKARA BŞBY / 211 / 136 sayfa

Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri evliyanın büyüklerindendir. Sayısız öğrencisi ve halifeleriyle Bayramiye Tarikatını şekillendirmiş ve yaymıştır. Anadolu’nun ortasında, sonradan başkent olacak Ankara’nın da ortasında tüm dünyaya ışık saçmıştır.
Bu kitabın da titizle hazırlanmış ve bu büyüğümüze hak ettiği değeri veren bir çalışma olduğunu belirtmeliyiz.
Abdülkerim Erdoğan çok değerli bir araştırmacıdır. Ankara üzerine onlarca araştırma kitabını yayınlamıştır. Ankara Büyük Şehir Belediyesi de bu değerli araştırmacının hakkını vermiş, belki lojistik destek bile vermiştir. O da sağ olsun köy köy gezerek Ankara hakkında kitaplar çıkarmıştır, daha da çıkaracaktır.
Ankara deyice buranın dini kutbu Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleridir. Abdülkerim Erdoğan’ın kitabının tam adı “Ankara’nın Manevi Mimarı Hacı Bektaş-i Veli”dir.
Kitap Hacı Bayram-ı Veli, Tasavvufi Hayatı, Şiirleri, Halifeleri, Bayramilik, Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Restorasyonu, Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerinin Evrâd-ı Şerifi bölümlerinden oluşmaktadır.
Ethem Cebecioğlu’nun kitabına göre daha küçük düşünülen bu kitap, Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerini araştırmak isteyenler için temel bilgilerin derli toplu bulunabileceği bir kitaptır.
    
Taylan Köken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder