18 Kasım 2013 Pazartesi

aksaray'da metfun bulunan zatların kabri şerifleri ve türbeleri...

ŞAHİN BAŞER
AKSARAY’DA METFUN BULUNAN ZATLARIN KABRİ ŞERİFLERİ VE TÜRBELERİ /
            ARAŞTIRMA / KENDİ BASIMI / 1995 / 97 sayfa

1996 yılında işim dolayısıyla Mercedes Benz fabrikasında yapmış olduğumuz çalışmalar için Aksaray’da 1 ay kadar kalmıştım. Çalışmadığımız bir Pazar günü Aksaray mezarlığında medfun bulunan Şeyh Hamid-i Veli’nin türbesini ziyaretim esnasında edinmiştim bu değerli kitabı.

Şahin Başer yalnız bu değerli kitabı yazmamıştır. Ayrıca birkaç arkadaşıyla birlikte kurmuş olduğu grupla bu türbelerin restorasyonu işlerini de gönüllü olarak yapmaktadır. Böyle hayırsever ve manevi değerlerine sahip olan kişilerin yapmış olduğu çalışmalar çok önemlidir. Devlet ve yerel yetkililer bu tür işlerde daima devekuşu misali kafalarını kuma gömerek bu kültürel değerlerimizi görmemeyi kabullenirler. Oysa bu çalışmalar, çok ufak bütçelerle, belediyelerin sağlayacağı imkanlarla çok çabuk kotarılabilir. Tabii bu çalışmaları yaparken var olanı korumak ve tarihi değerleri olan türbeleri yok etmeden bu işleri yapmalılar.

Sayın Şahin Başer bu kitabında sadece Aksaray merkezindeki türbelerden ve zatlardan bahsetmektedir. Belki merkezin dışındaki türbeleri de araştırmıştır. Bu kitabındaki titiz çalışması, tüm Aksaray ili için devam etmiştir.
Sosyodenemeler Bloğumuzda Aksaray İlinin ziyaret yerlerini maddeler halinde yayınlarken bu değerli kitaptan birçok maddede yararlandığımızı belirtmek isterim. Aksaray İli merkezinde bulunan dini zatlarımız Anadolu İslâmiyet’ine yön veren önemli şahıslardır. Bu kişiler hakkındaki derli toplu bilgiler bu kitaptadır.

Taylan Köken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder