31 Temmuz 2012 Salı

mysia ve ışık insanları...

SEFA TAŞKIN
MYSİA VE IŞIK İNSANLARI / ARAŞTIRMA / SEL / 1997 / 234 sayfa

Bergama doğumlu İnşaat Mühendisi Sefa Taşkın iki dönem Bergama Belediye başkanlığı yapmıştır. Başkanlığı sırasında Pergamon Zeus Sunağının Berlin’deki geçici yerinden Türkiye’ye getirilmesi için kampanya başlatmış ve ulusal antik eserlerin memleketlerine geri getirilmesi konusunda başarılı bir kamuoyu oluşmasına önayak olmuştur.
Yine Bergama Ovacık Köyünde siyanürle altın çıkarılan Ovacık Köyünde değişik eylemler düzenleyerek çevre bilincinin oluşması konusunda da ilk adımları atan kişi olmuştur.
Anadolu Kültürünün Gizli Tarihi alt başlığında yayınlamış olduğu Mysia ve Işık İnsanları kitabında antik kentlerin hikayelerini, bölgenin tarihsel gelişimini akıcı bir dille sıkmadan aktarmaktadır. Arkeoloji ve Tarihe meraklı kişilerin muhakkak okuması gereken bir kitaptır. Kitabı okuduğunuzda Sefa Taşkın’ın bu konulara ilgili bir araştırmacı olduğunu hemen göreceksiniz. Mysia, Aiolis bölgelerinin kentleri ve bunların hikayeleri kitabın ana konularıdır. Anadolu’nun, medeniyetin beşiği olduğunun kanıtı bu yazılarda gizlidir. Yer yer yanlış bilgiler vermesine rağmen, arkeoloji ve tarih bilimlerine katkısı yadsınamaz…        

Taylan Köken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder